Η θάλασσα, η γη και ο γενναιόδωρος ήλιος όλες τις εποχές του χρόνου, είναι βέβαιο ότι έχουν δώσει τη δική τους γεύση στην κουζίνα του τόπου. Οι παριανοί επένδυσαν ανά τους αιώνες, στον πλούτο της φύσης και στα ιδιαίτερα κλιματολογικά χαρακτηριστικά του νησιού, παράγοντας προϊόντα με υψηλή αντοχή στον ήλιο και τη θερμότητα.
Η παραδοσιακή κουζίνα της Πάρου απαρτίζεται από πλούτο συνταγών, που συνεχίζουν να μαγειρεύονται σε όλα τα σπίτια και εστιατόρια του νησιού.
Λαδερά, ψητά και βραστά όσπρια, πλήθος πεντανόστιμων κεφτέδων και ψάρια μαγειρεμένα με πολλούς τρόπους, ξεροτήγανα και γούνα, πιταράκια, σαλατούρι, χταποδοπίλαφο, μουσακάς με αγκινάρες, μια λίστα που δεν τελειώνει και απογειώνει γευστικά την παραμονή στο νησί. Δεν γίνεται φυσικά να μην αναφέρουμε τη διάσημη σούμα της Πάρου, την τοπική ρακή, που παράγεται από σταφύλι και συνοδεύει ιδανικά τους τοπικούς μεζέδες.
Μη χάσετε την ευκαιρία να απολαύσετε όσο περισσότερες παραδοσιακές συνταγές μπορείτε, στα αμέτρητα ταβερνάκια και εστιατόρια του νησιού, για να αποκτήσετε μια ολοκληρωμένη παριανή εμπειρία!